Arnhems Fonds Achterstandswijken

Lean Management

AFA biedt aan geïnteresseerde huisartspraktijken in achterstandswijken (die werkzaam zijn in de geïdentificeerde postcodegebieden van AFA) een vergoeding aan voor een Lean Management traject. De huisartspraktijk hoeft niet per se in het postcodegebied gevestigd te zijn, wel is het van belang dat (een gedeelte van) de ingeschreven patiënten in de geïdentificeerde postcodegebieden van AFA wonen. Per huisartspraktijk kan er eenmalig een maximale vergoeding van € 3.000 worden ingediend voor het implementeren van Lean Management.

Met Lean Management kunnen praktijkprocessen worden geoptimaliseerd en de kwaliteit van de praktijkvoering aanzienlijk worden bevorderd. Dit heeft vele voordelen in huisartspraktijken in achterstandswijken voor de praktijkmedewerkers en voor de praktijkpopulatie.

Deze eenmalige vergoeding is voor de investering in cursus Lean Management voor het personeel én voor de personeelskosten voor het maken van een plan en het implementeren hiervan. Voor het in aanmerking komen van deze vergoeding hebben we vanuit AFA een plan van aanpak nodig voor het implementeren van Lean Management binnen de huisartpraktijk(en) en eventuele offertes/ facturen voor de cursus.

Onze Huisartsen

Onze Huisartsen heeft in samenwerking met Lean in de eerste lijn een Lean traject opgesteld.

Dit traject wordt volledig door AFA vergoedt voor alle huisartspraktijken in achterstandswijken. Meer informatie op de website van Onze Huisartsen.

Aanvragen vergoeding Lean Management

Wilt u een vergoeding aanvragen voor een Lean Management traject vul dan het aanvraagformulier in.

Ingevuld aanvraagformulier, inclusief offerte/factuur, graag versturen naar

info@afa-arnhem.nl

Kennisplatform

Wilt u meer informatie over de thema’s waar AFA zich mee bezig houdt? Ga naar het kennisplatform op deze pagina treft u allerlei informatie aan omtrent het Coronavirus (COVID-19), handige websites en vertaalde zelfzorgfolders voor patiënten. 

Nieuws