Arnhems Fonds Achterstandswijken

Regio AFA

Het AFA ondersteunt huisartspraktijken in achterstandsgebieden in Arnhem, Didam, Dieren, Doesburg, Duiven, Doorwerth, Elst, Gendt, Huissen, Lobith, Oosterbeek, Rheden, Velp, Westervoort en Zevenaar.

Als huisartspraktijk in een achterstandsgebied kunt u gebruik maken van alle vergoedingen indien (een gedeelte van) de ingeschreven patiënten in de geïdentificeerde postcodegebieden van AFA wonen. De huisartspraktijk hoeft niet per se in het postcodegebied gevestigd te zijn.

Overzicht achterstandswijken AFA

Het fonds ontvangt zijn gelden door afdrachten van de zorgverzekeraars. De hoogte van die afdracht wordt bepaald door het aantal verzekerden in de achterstandsgebieden in die stad. Wat een achterstandsgebied is, wordt elke vier jaar door LHV en ZN vastgesteld op basis van een herijkingsonderzoek door het NIVEL. De laatste herijking is in 2023 ingegaan.

Zie voor de huidige indeling het geïdentificeerde achterstandsgebiedenoverzicht van AFA.

Kennisplatform

Wilt u meer informatie over de thema’s waar AFA zich mee bezig houdt? Ga naar het kennisplatform op deze pagina treft u allerlei informatie aan omtrent het Coronavirus (COVID-19), handige websites en vertaalde zelfzorgfolders voor patiënten. 

Nieuws